Thema Kerkenbeurs: ‘Toekomstgericht beheer en gebruik van uw kerk’

09/03/2017

Bijna is het zover, Kerkenbeurs Nederland 2017 gaat open! Op 17 en 18 maart gaat in de Utrechtse Jaarbeurs de landelijke vakbeurs voor kerkelijk beheer en bestuur van start. Nergens in Nederland vindt u zoveel vertegenwoordigers van kerken en kerkelijk leveranciers onder één dak.

Kerk en Gemeente 2015 WEB -3Het thema van de Kerkenbeurs is dit jaar ‘Toekomst gericht beheer en gebruik van uw kerk’. Onder deze noemer worden alle thema’s die onderdeel zijn van het beheer van kerken. Alles in, aan en rond het gebouw op het gebied van energiebeheer, beeld & geluid, verbouw, nieuwbouw, restauratie. Inrichting en interieur krijgt steeds meer aandacht van kerken.
Ook kerkelijke communicatie is een belangrijk onderwerp, onder meer in een speciale masterclass voor redacties van kerkbladen en websites. ‘Beveiliging en veiligheid’ is een ander thema dat zich in steeds meer belangstelling mag verheugen.

Voor kerkenraad, parochiebestuur en oudstenraad is er een themablok met onderwerpen als een ‘APK’ voor het kerkelijk bestuur. Communicatie bij externe fondsenwerving. Meer op de kerkleden gericht zijn de onderwerpen ‘veilig pastoraat’ en ‘ontwikkeling van talenten in de gemeente of parochie’.

De Kerkenbeurs is geopend op 17 en 18 maart 2017 van 10.00-16.00 uur.

Entreebewijzen kunt u hier online bestellen, u ontvangt ze direct per e-mail. Ze zijn gratis als u code KB2017WEB gebruikt.

Kerk en Gemeente 2015 WEB -23