Miljoenen extra voor restauratie kerken

13/06/2018

De Grote Kerk in Breda.

Minister Van Engelshoven trekt dit jaar €34 miljoen extra uit voor het restaureren van (grote) rijksmonumenten, voor restauratie en groot onderhoud van molens en voor de restauratie van mobiele erfgoederen. Door de investering kunnen deze monumenten doorgegeven worden aan toekomstige generaties.

Van Engelshoven: “Kerken, molens, boerderijen, buitenplaatsen en andere monumentale gebouwen geven de verhalen van dorpen, steden en ons land een gezicht. Het is dan ook belangrijk in erfgoed te investeren om deze plekken aantrekkelijk te houden voor bewoners en bezoekers.”

Met name restauratieprojecten van kerken worden ruim bedeeld. Zo krijgen grote monumenten als de Stevenskerk in Nijmegen (€5,5 miljoen), de Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk in Breda (€ 4,9 miljoen), de Domkerk in Utrecht (2,1 miljoen) en het Kloostercomplex Sint Anna in Venray (€ 3,5 miljoen) een impuls.

Andere kerken die meedelen in het extraatje zijn: de Johannes de Doperkerk in Hommerts, Eusebiuskerk in Arnhem, de Hervormde Kerk in Bierum, de Oudekerk en de Westerkerk in Amsterdam, de Grote Kerk in Naarden, de Nieuwe Kerk in Den Haag en de Parochiekerk Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart in Oude Tonge.

Bron: Ministerie van OC&W