Energieverlies reduceren met Airstream warmteterugwinunit

31/08/2017

mark-airstreamDoor toepassing van standaard ventilatie-apparatuur gaat er veel energie verloren. Om dit tegen te gaan is er de AIRSTREAM warmteterugwinunit.

Dat klinkt ingewikkeld, en dat is het technisch ook. Maar de klant heeft daar weinig mee te maken, die ziet de resultaten ervan vooral op de energierekening. Om aan de steeds hogere eisen van luchtkwaliteit in gebouwen te voldoen, moet er vaak meervoudig geventileerd worden. Standaard ventilatie-apparatuur leidt er echter toe dat veel energie verloren gaat.

Om dit tegen te gaan heeft het bedrijf Mark, ‘marktleider in klimaattechniek’ de AIRSTREAM warmteterugwin (wtwt)-unit in het programma. Deze unit heeft een rendement tot 90%. Dit houdt in dat 90% van de afgevoerde energie wordt teruggewonnen. Door dit hoge rendement is in de meeste gevallen geen naverwarming nodig.

De AIRSTREAM wordt onder andere toegepast in kantoren, scholen, werkplaatsen en kleedruimten. En kerken. Het product werd onlangs gecertificeerd door Eurovent. Dat is een Europese energielabel voor luchtbehandelingskasten. Mark wordt regelmatig gecontroleerd of zij nog aan de gemeten rapportcijfers voldoen.

Meer informatie: www.mark.nl